Cabinetul de psihologie Draghici Ionela este atestat si acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si ofera servicii psihologice complexe, desfasurate cu profesionalism si competenta. Cabinetul este dotat cu programe de testare psihologica avizate de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
Metodologia si instrumentele folosite sunt in conformitate cu legislatia in vigoare. Oferim servicii psihologice complexe atat pentru companii cat si pentru candidati /pacienti in domenii precum psihologia muncii, psihologia clinica, psihologie aplicata in domeniul Securitate Nationala, psihopedagogie speciala / logopedie.
Confidentialitatea este prioritara in serviciile oferite.
Servicii oferite
Aviz psihologic – Diagnostic si evaluare clinica
Instrumentele psihologice utilizate in procesul de evaluare clinica includ:
- interviul (structurat, semistructurat, liber)
- observatia
- teste psihologice clinice
ex: Scala de Evaluare Globala a Functionarii / Global Assessment of Functioning Scale (GAFS), Global Assessment of Relational Functioning (GARF) Scale; Scala de Evaluare a Functionarii Sociale si Profesionale (SEFPS) / Social and Occupational Functioning Assessment Scale (SOFAS), examen MMSE (Mini Mental State Examination) testul ceasului, Scale de depresie si anxietate (BDI II, Hamilton, Montgomery) PDSQ, CPI, MATRICI PROGRESIVE RAVEN, WISC-IV si alte teste de personalitate cu valente clinice.
Interventie in cazul tulburarilor de personalitate, anxietate, depresie, tulburari distimice, sindrom anxios-depresiv, fobii, atacuri de panica, obsesii si compulsii, tulburari afective, tulburari de somn, nevroze, tulburari de comportament alimentar, tulburari cauzate de stres, posttraumatice, tulburari de adaptare, de control al impulsului demente (dementa Alzheimer, dementa Parkinson, demente senile, demente vasculare), tulburari aparute ca urmare a accidentelor vasculare cerebrale (AVC), tulburari de memorie, etc
Evaluarile psihologice clinice se finalizeaza cu eliberarea unui aviz psihologic care sa ateste starea de sanatate psihica, aptitudinea sau/si, dupa caz, cu un Raport de Psihodiagnostic si Evaluare Clinica.
- aviz psihologic de evaluare si psihodiagnostic clinic (apt/inapt)
- raport de evaluare pentru Comisia de expertiza a persoanelor cu handicap (boala Alzheimer, dementa senila, dementa vasculara,retard mintal)
- raport de evaluare pentru Comisia de Munca (pensionare)
- evaluare psihologica copii cu dizabilitati pentru Comisia de Expertiza
- raport de evaluare psihologica pentru copii si adolescenti
- aviz psihologic pentru adoptii
- aviz psihologic FIV
- aviz psihologic asistent maternal/asistent personal
- aviz psihologic a lua in tutela
- aviz psihologic a lua in plasament
Aviz psihologic – Psihologia muncii si organizationala
Necesar in urmatoarele situatii si nu numai:
- Pentru angajare
- Control periodic/mentinere functie
- Schimbare functie
Aceste tipuri de evaluari psihologice se adreseaza:
- Personalului cu functie de executie si conducere
- Cadrelor didactice
- Personalului sanitar
- Persoanelor care lucreaza la inaltime, in conditii de zgomot, in conditii de izolare, in tura de noapte, munca in campuri electrice si electromagnetice, munca in mediu subteran
- Persoanelor care manipuleaza de substante toxice si/sau stupefiante
- Cetatenilor straini care lucreaza pe teritoriul Romaniei
- Angajatiilor care conduc autovehicule de serviciu sau personale in interesul firmei
- Cursuri/Concurs
- Aviz psihologic pentru ocuparea functiilor publice antifrauda – Inspector antifrauda
Aviz psihologic port arma – Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale
Conform legislatiei in vigoare (Legea 333/2003, Legea 295/2004 si Legea 17/1996) avizarea psihologica pentru obtinerea sau prelungirii permisului port arma este necesara atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice.
- Pentru obtinere permis port-arma in inters personal sau profesional (arma letala si neletala, arma de vanatoare, arma de tir etc)
- Pentru obtinerea atestatului de formare profesionala (agenti de paza si ordine)
- Pentru obtinerea licentei/atestatului de detectiv particular
- Pentru angajare: agenti de paza, agenti transport valori, politisti comunitari etc.
- Pentru control periodic: anual (personalul angajat in sectorul privat care, prin natura atributiilor, poarta armament si munitie), la cinci ani (persoane particulare care detin permis de arma).
- Pentru angajatii si administratorii firmelor care transporta si comercializeaza arme si munitii si a celor care executa servicii de intretinere a sistemelor de paza si alarmare.
Logopedie: diagnostic si terapie
In cadrul cabinetului psihologic beneficiati de servicii de terapie logopedica pentru urmatoarele tulburari de limbaj:
- tulburari de pronuntie (dislalie): cand copilul/adolescentul/adultul nu poate pronunta unul sau mai multe sunete ale limbii romane care este fie omis, fie inlocuit cu alt sunet, fie distorsionat, alte tulburari de pronuntie: rinolalie, disartie.
- tulburari de invatare: dislexie si disgrafie
- tulburari de ritm si fluenta: balbaiala, logonevroza, tahilalie, bradilalie
- intarziere in dezvoltarea limbajului
- tulburari de limbaj asociate cu deficienta de auz
- tulburari de limbaj asociate cu tulburari din spectrul autist, ADHD
In urma evaluarii psihologice, psihologul clinician poate face recomandari, precum: consiliere psihologica, psihoterapie, logopedie, evaluare psihiatrica sau poate recurge la o reevaluare psihologica intr-un timp stabilit.
In dorinta oferirii de servicii medicale de calitate persoanelor cu handicap nedeplasabile si a apartinatorilor, efectuam consultatii medicale la domiciliu, pe raza municipiului Bucuresti, in speta: examen psihologic Comisia de Handicap (MMSE, GAFS, QI etc).
Examenul psihologic la domiciliu se va finaliza cu un raport examen psihologic care va contine rezultatele tuturor testelor solicitate pentru pensia de invaliditate sau ajutorul de handicap si se va elibera pe loc.
Apartinatorii pacientilor nedeplasabili sunt rugati sa puna la dispozitia personalului psihologului si alte documente medicale care atesta istoricul si evolutia bolii (dementa, psihoze, retard etc), cum ar fi: bilete de iesire din spital, scrisori medicale, buletine analize, retete etc in vederea efectuarii unor evaluari psihologice cat mai corecte si complete.
AVIZUL PSIHOLOGIC SI RAPORTUL DE EVALUARE SE ELIBEREAZA PE LOC!